El president destituït Quim Torra ha deixat en evidència l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després que aquesta ha demanat que es tanqui el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) perquè no té pla de contingència contra la Covid-19. Torra li ha recordat que els comuns formen part del govern espanyol, de qui depenen els polèmics CIE.

"Ho vam advertir al ministre Marlaska: no s’havia de reobrir el CIE, per drets humans i ara, també, per emergència sanitària. És injust tancar persones que no han comès cap delicte, i és irresponsable tenir-les retingudes posant en risc la seva salut. Cal tancar el CIE!", ha indicat l'alcaldessa.

El president ha aprofitat per explicar a Colau altres casos que depenen del govern del qual participen. "Amb tots els respectes, benvolguda, però depèn de vosaltres, precisament. Com la llei d’amnistia, com la baixa laboral per als pares que han de confinar-se, com la responsabilitat per la fuga del rei emèrit, com el CIE... Sou part del govern d’Espanya, fins que deixeu de ser-ho", ha indicat.

L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha conclòs en un informe que el CIE, ubicat a la Zona Franca, no disposa “d’un pla de contingència complet que inclogui totes les mesures funcionals i estructurals a aplicar per evitar la transmissió del SARS-CoV-2 al centre”