El president Quim Torra ha manifestat el seu agraïment i suport a les escoles, en un missatge que ha difós en el seu Twitter en motiu de l'inici del curs escolar que arrencarà demà enmig de la pandèmia de coronavirus. També ha tingut paraules de tranquil·litat per als alumnes.  

En el cas dels mestres, els ha donat les gràcies no només per les tasques realitzades durant les darreres setmanes per adaptar les escoles a les mesures de seguretat i higièniques, sinó també per tota la labor que han desenvolupat des que es van tancar els centres educatius el passat 13 de març arran de l'emergència sanitària per la Covid-19. "La meva dona és mestra i sé el que ha significat per cada un de vosaltres, les hores que heu estat al costat dels vostres alumnes, acompanyant-los, estan sempre a la seva disposició, intentant que ningú es quedés enrere", ha destacat el President.

Escoles coronavirus 5   Sergi Alcàzar

Una nena en un centre educatiu amb mascareta / Sergi Alcàzar

Les escoles són un lloc segur

A més, Torra també ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la comunitat educativa, els alumnes, així com els seus pares i mares. "Ens hem esforçat perquè les escoles siguin un lloc segur i, per tant, vull enviar un missatge de tranquil·litat, de serenitat, sabem en tot moment el què hem de fer i això és molt important", ha emfatitzat.

D'altra banda, ha tingut una petició específica pels estudiants: "Aprofiteu cada hora d’aprenentatge". Per Torra, les escoles són "un lloc màgic" on els menors van aprendre i a construir-se com a persones, però en aquest procés no estan sols. 

Teniu els mestres al vostre costat, els vostres pares, però que sapigueu que teniu a tot el país, aquesta vegada. Tothom està al vostre costat, seguint-vos i vetllant per la vostra seguretat perquè tot us vagi bé", ha sentenciat.