El president de la Generalitat, Quim Torra, ha viatjat aquest dimarts a Escòcia per reunir-se dimecres amb la primera ministra del país, Nicola Sturgeon, i amb l'exconsellera d'Ensenyament de la Generalitat i avui dia professora de la Universitat de Saint Andrews, Clara Ponsatí. De fet, aquest dimarts ja ha aprofitat per veure's amb l'exconsellera i el seu advocat, Aamer Anwar. 

En un missatge a les xarxes socials, Torra s'ha mostrat "molt content" del retrobament i ha assegurat que: "guanyarem la llibertat, a Catalunya, des d’Escòcia, Alemanya, Suïssa, Bèlgica i allà on calgui".

La reunió entre Torra i Sturgeon, la primera entre els dos mandataris, tindrà lloc dimecresa la tarda. Per al sobiranisme català, el cas escocès és un referent per haver aconseguit un referèndum acordat amb el Govern britànic, proposta que Torra manté sobre la taula en la nova interlocució amb el Govern espanyol, malgrat que ahir el president Pedro Sánchez va tancar la porta a la possibilitat de l'exercici d'autodeterminació de Catalunya.

Artur Mas i Nocola Sturgeon l'abril passat

Artur Mas i Nicola Sturgeon es van reuinir l'abril passat / EFE

Abans de veure's amb Nicola Sturgeon, el president Torra mantindrà al matí una reunió de treball amb Ponsatí. L'exconsellera, responsable dels centres educatius durant el referèndum de l'1-O, està pendent que la justícia escocesa decideixi sobre la seva extradició, ja que pesa sobre ella una ordre d'entrega pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics en el marc de la causa contra el procés sobiranista. 

L'expresident Artur Mas es va reunir l'abril passat amb la líder escocesa amb qui van abordar la situació política a Catalunya, Escòcia i Europa. Mas va agrair a Sturgeon el seu suport al dret dels catalans a l'autodeterminació.