El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apuntat aquest diumenge que s'ha acabat el dol després de la repressió contra l'1-O, l'aplicació de l'article 155 i l'empresonament de dirigents polítics, i que s'ha iniciat una nova fase a partir de la manifestació d'aquest dissabte a Barcelona contra el judici al procés, de la qual ha assegurat que va suposar molt més que mig milió de persones al carrer. 

"És un canvi d'actitud dels catalans", ha explicat. El cap de l'executiu ha assegurat que, arran de la manifestació, ha decidit esborrar la paraula 'endarrere' del diccionari, i ha demanat a la ciutadania que faci el mateix.

Torra, ha insistit que Espanya no pot governar contra Catalunya i ha demanat un cop més que s'escolti la veu dels catalans. Per Torra, la manifestació d'aquest dissabte representa "un canvi d'actitud dels catalans, que ara tornen a somriure". "Arran de la manifestació d'ahir he decidit esborrar la paraula 'endarrere' del diccionari, ja no s'hi val anar endarrere, esborrem aquesta paraula i llancem-la", ha demanat.

Torra ha fet aquestes declaracions en l'acte d'inauguració de l'Any Colla de Sabadell, que commemorarà a tot Catalunya els cent anys del cèlebre grup d'intel·lectuals liderat per Joan Oliver (Pere Quart), Francesc Tabal i Armand Obiols a qui, durant l'acte, Torra ha parafrasejat: "Ells volen devorar-nos i nosaltres lluitem per no ser devorats".