El president Quim Torra ha reclamat a ERC, Junts i la CUP "encarrilar un projecte d’unitat independentista", arran dels resultats del 14-F. "La ciutadania ha parlat i cal ara escoltar el seu mandat: històrica victòria independentista. Demano a ERC, Junts i la CUP, més que mai, concretar un horitzó i encarrilar un projecte d’unitat independentista. Enhorabona a tots tres pels resultats. Visca Catalunya Lliure!", ha indicat.

Segons els resultats, quan hi ha el 98% escrutat, ERC obté 33 escons, Junts 32 i la CUP 9, que farien una majoria de 74 parlamentaris. La majoria absoluta està fixada en els 68 escons.

Torra també ha parlat de "l'ensulsiada" del partit de la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, i ha insinuat que hauria de dimitir. "Que consti que ja li vaig advertir a la senyora Arrimadas de la desfeta a la qual els conduïa. Si Cs té una culpable d’aquesta ensulsiada és ella. Espero que assumeixi les degudes responsabilitats polítiques", ha manifestat.

Arrimadas ha convocat d'urgència el comitè executiu de Cs per a aquest dilluns a la tarda després del 14-F, segons fonts del partit. Cs ja es va desplomar a les eleccions espanyoles de novembre del 2019, quan va perdre 47 escons al Congrés, cosa que va provocar la dimissió de l'anterior líder del partit, Albert Rivera. Veurem si en la reunió de l'executiva de demà hi ha més noms que presenten la dimissió.