El president de la Generalitat, Quim Torra, ha elevat les previsions d'inversió extra i de contractació de professorat de cara al curs educatiu 2020-21 que ha anunciat aquest dilluns el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès. En un acte a Cerdanyola del Vallès, Torra ha assegurat que "d'entrada" es farà una inversió extra de 450 milions d'euros i es contractaran "entre 6.000 i 10.000 professors més" per al curs que ve.

​Torra ha assegurat que l'arrencada del proper curs escolar és "una de les iniciatives més importants del Govern" perquè s'està en una situació "d'emergència educativa". En aquest sentit, ha garantit que l'executiu "dedicarà tots els recursos que calguin".

El president també ha afegit que aquestes xifres poden ser "revisades" en cas que sigui necessari, per assegurar que tots els alumnes puguin tornar a les aules. En canvi, en una roda de premsa al Departament d'Educació, Aragonès i els consellers d'Educació i Salut, Josep Bargalló i Alba Vergés, han anunciat una inversió extraordinària de 370 milions i la contractació de "com a mínim" 5.000 professionals més.

Pel que fa a l'arriba dels nous professors, el conseller Bargalló ha anunciat que s'incorporaran als seus centres educatius corresponents a partir del dia 1 de setembre. Ara bé a finals del mes de juliols les escoles catalanes ja sabran  de quants professors nous tindran de cara el curs vinent.

A més, Bargalló, ha anunciat que a partir d'aquest dilluns mateix es començaran a negociar amb els sindicats les condicions que tindran els professors. 

Torra avala la tasca dels centres tecnològics

Durant la seva visita a Eurecat, el president també ha destacat la tasca dels centres tecnològics durant la pandèmia ja que "han estat clau per donar resposta a grans reptes". Torra ha afegit que aquests centres exemplifiquen com n'és d'important la innovació per a una societat i ha agraït que hagin posat el seu talen al servei del país per lluitar contra el coronavirus.