El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat en una entrevista al segon diari alemany, Süddeutsche Zeitung, que el seu objectiu continua sent "la república independent". Preguntat per quin és el pla B si no hi ha possibilitat de celebrar un referèndum, el president assegura que "el nostre pla B és el pla A", és a dir, la independència i apunta a la possibilitat d'un canvi a la Constitució espanyola.

Torra també defensa l'alliberament dels presos i el retorn del president a l'exili Carles Puigdemont i la restauració del Govern legítim. En aquest sentit, recorda la interlocutòria del tribunal d'Schleswig-Holstein, on rebutjava extradir Puigdemont per rebel·lió. "El poder judicial espanyol perd la seva credibilitat amb aquesta acusació construïda", diu.

Pel que fa els suports internacionals de Catalunya, Torra accepta que no hi ha cap gran força política a Europa que doni suport a l'independentisme català, però ho atribueix a "un club d'estats que reforça la seva línia diplomàtica". Tot i això, el president afegeix que "a causa de la violació dels drets democràtics bàsics per part de Madrid, hem guanyat simpaties internacionals".