El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a participar a la Diada de dimarts que ve i convertir-la "enguany més que mai en un clam per la llibertat". Així ho ha manifestat Torra, que ha participat aquest diumenge en dos actes organitzats per la Setmana del Llibre en Català a Barcelona . "Tots els actes (de la Diada) giraran al voltant de la llibertat i això no ens pot desunir com a poble, sinó tot el contrari, ens ha d'unir", ha afirmat.

El president ha recalcat que l'any passat els catalans van "aprendre a dir que 'sí'" i van "lluitar pel 'sí'. Segurament en els temps que vindran haurem d'aprendre a dir que 'no', a no resignar-nos, a no acceptar moltes coses", ha alertat. Torra ha destacat que "s'ha d'aprendre a dir que 'no' a la injustícia i vulneració dels drets civils, nacionals i socials dels catalans".

En un acte en record de Montserrat Abelló a la Setmana del Llibre en Català, Torra ha dit que no es troba enlloc millor que a la Setmana, "envoltat de llibres, cultura, llibertat i talent".

Poc després, el president de la Generalitat ha participat en la presentació del llibre Contes per ser lliures. 11 relats pels drets civils, de Jordi Cuixart, en què ha insistit en la idea que "s'ha d'aprendre a dir que 'no' a la injustícia i la vulneració dels drets civils, nacionals i socials dels catalans".