El president Quim Torra ha presentat una denúncia contra la directora d'España Global, Irene Lozano, acusant-la de calúmnia i prevaricació, en no respectar la presumpció d'innocència als acusats de l'1-O en l'informe que va difondre a l'estranger titulat La realitat sobre el procés independentista.

"El document atempta directament contra la presumpció d'innocència de les persones que es troben investigades o encausades", assenyala la denúncia, que també creu vulnerat el "dret a la independència i a la imparcialitat dels òrgans que integren el poder judicial". Segons Torra, l'informe d'España Global no és merament descriptiu sinó que inclou "opinions subjectives" sobre el referèndum de l'1-O "que vulneren la presumpció d'innocència" i perjudiquen la imatge de Catalunya a nivell internacional.

La denúncia assenyala que l'informe d'Irene Lozano "es limita interessadament a parafrasejar exclusivament allò que manifesta la part acusadora i el jutge instructor de la causa".  També "prejutja" els fets de l'escorcoll de la conselleria d'Economia el 20 de setembre del 2017, i els atribueix "el caràcter de supòsits de violència".

Segons la denúncia, el contingut de l'informe incorre en un delicte de prevaricació, un altre de calúmnia, i un tercer d'obstrucció a l'administració de Justícia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat