El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat l'excarceració immediata del líder d'ERC, Oriol Junqueras, després que el Parlament Europeu ha ratificat la seva condició d'eurodiputat, així com la del president a l'exili, Carles Puigdemont, i la del conseller Toni Comín. Torra també ha demanat l'anul·lació de la sentència del procés. Ho ha fet mitjançant el seu compte de Twitter:

La decisió de l'Eurocambra ignora l'adoptada per la Junta Electoral Central espanyola que, divendres passat, va estimar els recursos del PP i Ciutadans i va retirar a Junqueras l'escó a l'Eurocambra.

L'acta d'eurodiputat li va ser reconeguda al líder d'ERC per la sentència anterior del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que és el criteri ratificat aquest dilluns pel Parlament Europeu de cara a la sessió del proper dia 13. 

El mateix divendres, la JEC també va decidir estimar en part els recursos del PP, Vox i Cs perquè Torra fos inhabilitat com a president mitjançant la pèrdua de la condició de diputat al Parlament de Catalunya en haver estat condemnat per desobediència pel TSJC.