"Sense el dèficit fiscal podríem doblar la despesa social".Així s'ha expressat el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres al Parlament, on ha donat la culpa al dèficit fiscal de les condicions del sector públic. En una compareixença per informar de la situació dels serveis públics i els funcionaris, Torra ha defensat que Catalunya necessita la "plena sobirania" financera com a solució per augmentar la despesa social. Un objectiu, però, que ha afirmat que només seria possible si s'assolís la República

Durant la seva compareixença, on ha repassat la situació del sector i ha posat en valor les solucions que ha donat el Govern davant les vagues dels últims mesos, Torra també ha defensat que els pressupostos del Govern pel 2019 són "els més socials de la història" tot i assegura que només actuen de "pedaç". En aquest sentit, el cap de l'executiu ha apostat perquè Catalunya aconsegueixi "la plena capacitat financera" per deixar enrere "l'injust i asfixiant" dèficit fiscal.

El president també ha tret pit dels acords als quals s'ha aconseguit arribar amb determinats sectors que protestaven -funcionaris, metges, Mossos i bombers- i ha assegurat que ho seguiran fent perquè, ha assegurat, que tenen la voluntat "ferma" de millorar les condicions dels empleats públics. "Només en els pocs mesos de legislatura ja hem assolit nombrosos acords amb els sindicats", ha assegurat, al que ha afegit: "val la pena remarcar l'esforç del Govern per assolir aquests acords, quan estem encara en situació de pròrroga pressupostària".

Quim Torra Parlament - ACN

En el torn de rèplica dels grups, Ciutadans ha acusat al Govern de ser la comunitat amb "més xiringuitos" i de tractar millor als "enxufats pel procés" que no pas als funcionaris. En un sentit similar s'ha expressat el PP, que també ha apostat més per parlar del procés que dels serveis socials i ha assegurat que Waterloo simbolitza "la mentida, el desprestigi i el deliri de la política catalana".

Per altra banda, el PSC i els Comuns han acusat Torra d'"amagar-se" davant les crisis del Govern amb viatges, al que Jéssica Albiach (Comuns) ha afegit que no comptin amb ells pels pressupostos si "no es reverteixen les retallades". Finalment, la CUP ha lamentat que el Govern ni vulgui "construir república" ni vulgui "tenir un sector públic potent que li doni vida".