L'expresident del Govern, Quim Torra, ha carregat aquest dissabte contra la relació de JxCat i ERC en la darrera legislatura. Ho ha fet en una entrevista al FAQS de TV3, on s'ha mostrat "decebut" per no haver pogut trobar "un camí conjunt" que evités la batalla "entre socis de Govern".

Torra ho atribueix a una falta de "confiança" que no li desitja "al Govern actual". "Tots els partits es presenten per governar, però els acords haurien de ser molt seriosos i no pas un camp de batalla permanent", ha reblat. Tot i això, defensa un acord a tres bandes per aprofitar la majoria independentista. "Que serveixi d'exemple el què ha passat, el què no pot ser", ha subratllat.

A l'entrevista, Torra ha recordat que cal disposar d'un full de ruta i ha considerat que la taula de diàleg amb l'Estat espanyol és una "farsa" i que l'únic camí és la independència. "És absolutament impossible negociar", ha recordat, "quan jo assumeixo la presidència entenc que anem a confrontar-nos amb l'Estat". De fet, per Torra "la força" per tombar-lo ha de passar per una acció massiva de "desobediència" que requereix "sacrificis i riscos".

Crítiques a Aragonès i Torrent

L'expresident ha dedicat unes paraules a diferents polítics d'ERC. En primer lloc al vicepresident amb funcions de president del Govern i candidat, Pere Aragonès, amb qui ha afirmat que manté una relació "correcte", però a qui també ha retret la seva poca presència durant l'epidèmia. "M'hauria agradat una actitud més activa", ha explicat.

També ha carregat durament contra l'expresident del Parlament, Roger Torrent. "A mi m'arriba un requeriment dient que s'ha de retirar l'acta al president per haver mantingut la pancarta i mai de la vida ho faria", ha dit, "em poso al seu costat i anem a totes". Una valoració que ha contraposat amb la de la recentment elegida presidenta del Parlament, Laura Borràs. "Sé que amb ella el Parlament es convertirà en un baluard de la defensa de la sobirania dels catalans", ha assegurat.

Pel que fa al govern espanyol, Torra ha titllat al seu president, Pedro Sánchez, "d'autòmat", afegint que es tracta d'un home que només té "l'ambició de sobreviure". En aquest sentit, ha admès que durant l'inici de la pandèmia potser va patir "pressions", però considera que en aquests casos s'ha "d'aguantar" quan hi ha "una vida en joc".