La nova presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha afirmat que ella sí que hagués investit el president a l'exili, Carles Puigdemont, el passat gener del 2018, quan el darrer president de la Cambra, Roger Torrent, va suspendre la sessió d'investidura telemàtica per evitar conseqüències repressives per part de l'Estat espanyol. 

"Per això hi érem els diputats de JxCat, que volíem fer la investidura de Puigdemont. Aquella era la nostra voluntat. Efectivament, hagués investit el president Puigdemont", ha dit en una entrevista emesa aquest dissabte a TVE on també ha recordat que ella mateixa va formar part de l'equip negociador que va "tancar els serrells" la nit anterior de la investidura telemàtica.

Preguntada sobre per què no va citar Torrent en el seu primer discurs com a presidenta del Parlament, Borràs ha assegurat que ho va fer quan va esmentar els nous diputats i els membres de la Mesa independentistes que han rebut una querella de la Fiscalia per les propostes votades en resposta a la sentència del procés. Tanmateix, Borràs ha admès que s'emmiralla amb la presidència i la feina feta de Carme Forcadell i s'ha conjurat a "continuar-la allà on la va deixar".

 

Laura Borràs al programa Aquí Parlem del canal 24 horas de TVE TVE

Referèndum i nou Govern

Sobre la celebració d'un nou referèndum, proposta feta per la CUP i que ha rebut el vistiplau d'ERC, la dirigent de JxCat ha recordat que el seu partit és fidel al mandat de l'1-O. Però també ha aclarit que van ser els republicans els que van guanyar els comicis "amb un empat tècnic amb JxCat", cosa que per a Borràs significa que les dues formacions s'han d'entendre.

Preguntada sobre qui serà el nou president de la Generalitat, Borràs no ha revelat cap avanç sobre les negociacions de la seva candidatura amb la republicana i només ha desitjat que el futur president català sigui independentista.

Sobre la tensió viscuda amb la CUP per la presidència de la Cambra catalana, Borràs no ha volgut afegir llenya al foc i només ha aclarit que ells han treballat per reflectir els resultats del 14-F al Parlament. "Altres partits pretenien presidir el Parlament amb nou diputats", ha llançat. També ha qüestionat que els anticapitalistes considerin que la seva causa al Suprem és per "persecució política" i, alhora, demanin esclarir "qualsevol ombra de dubte".

Borràs també ha informat que ha estat convidada per l'Assemblea francesa a visitar la institució i que no anirà a veure el Rei com a nova presidenta de la Cambra. "Li he fet saber digitalment. Per això serveixen les noves tecnologies", ha comentat.