El president de la Generalitat, Quim Torra, ha cridat aquest diumenge als catalans a fer "un últim esforç" en la lluita contra la Covid-19 perquè estem "a una setmana de l'inici escolar", ha ressaltat. En un missatge a Twitter, el president català ha ressaltat que avui s'ha aconseguit que la taxa de contagis (Rt), que mesura quantes persones poden arribar a contagiar una persona que ha donat positiu en Covid-19, se situï en 0,98 a tot Catalunya.

"Moltes gràcies per aquest esperit solidari que tots esteu demostrant. Però us demano un últim esforç: estem a una setmana de l'inici escolar. Màximes prevencions, reunions de menys de 10 persones i eviteu desplaçaments innecessaris", assenyala Torra.

Catalunya ha registrat 24 morts i 1.214 nous positius de Covid-19 en les últimes 24 hores, alhora que ha augmentat també el nombre de pacients hospitalitzats després de quatre descensos consecutius. En concret, el nombre de pacients ingressats per coronavirus en els hospitals de Catalunya és avui de 690 (22 més que ahir), dels quals 123 estan a l'UCI, els mateixos que en el recompte del dia previ.

El risc de rebrot (EPG), que és l'índex que mesura el potencial de creixement de virus, segueix sent alt, 180,88, tot i que ha baixat sis punts respecte a l'anterior.

Davant l'inici de curs escolar a Catalunya, que arrencarà el 14 de setembre, Torra ha convocat demà una reunió amb la junta de directors d'escoles i una altra, posteriorment, amb els responsables dels instituts catalans.