El Süddeutsche Zeitung, considerat el segon diari alemany, descriu avui com el president català, Quim Torra, ha fet anar de corcoll aquests dies el president espanyol, Pedro Sánchez, amb la taula de diàleg. En un comentari titulat L'independentista Torra fa un desaire a Sánchez, el diari explica els problemes que ha tingut el mandatari espanyol quan Torra va rebutjar la data que li va proposar inicialment que reunir la taula.

"A Madrid es van prendre això com un afront, sobretot perquè Sánchez ja s'està barallant amb l'acusació que li fa l'oposició dient que és massa indulgent amb els independentistes", afegeix.

Süddeutsche

El diari de Munic explica després que Torra ha proposat diverses dates alternatives per celebrar la primera trobada, i que el govern de Pedro Sánchez ja li ha respost. La trobada se celebrarà el 26 de febrer a la Moncloa.

Però pronostica que hi haurà més enfrontaments i que seran de més intensitat. "Torra exigeix que un mediador internacional assisteixi a les converses. Però Madrid ho rebutja, perquè el govern espanyol no vol que el conflicte s'internacionalitzi", apunta.