El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reconegut "contradiccions" entre la crida a la manifestació feta pel Govern i el fet que els Mossos actuessin contra els manifestants. Així ho ha dit aquest dimarts al matí en una roda de premsa amb mitjans internacionals des del Palau de la Generalitat. Després que diversos periodistes internacionals preguntessin per aquest fet, el president ha assegurat que la policia catalana actua "en dues línies" per garantir la "protesta" però també la "seguretat".

Tot i això, ha assegurat que l'actuació dels cossos de seguretat ha de passar per la "medicació" i ha de ser sempre "proporcional", i ha defensat que si els agents "se salten els protocols, s'obriran investigacions". "Hem de treballar en les dues vies: mediació i proporcionalitat i al mateix temps seguretat general", ha defensat el president, que veu "lògic" que hi hagi protestes contra la sentència. 

Torra ha fet aquestes declaracions després que aquest dilluns els Mossos reprimissin vàries protestes arreu de Catalunya i actuessin amb especial contundència a l'aeroport de Barcelona. 

Per altra banda, Torra, que ha comparegut acompanyat del conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha demanat a l'Estat espanyol que torni a seure a la "taula de negociació" i ha reivindicat el referèndum com "la millor manera de resoldre el conflicte". A més, ha rebutjat les sentències per "injustes" i ha assegurat que ell també s'autoinculpava per aquests fets. 

Al seu torn, Bosch ha defensat l'alliberament dels presos davant unes condemnes que han titllat d'"abusives" i de "venjança" i ha apostat per l'amnistia com a "solució política" per resoldre el conflicte.