El president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers s'han sumat avui a la campanya "Mulla't per l'esclerosi múltiple", una malaltia que afecta unes 7.500 persones a tot el país.

Enguany és el vint-i-cinquè any consecutiu que la Fundació Esclerosi Múltiple organitza una gran jornada arreu del país amb l'objectiu de conscienciar la població d'aquesta malaltia crònica i neurodegenerativa fent un salt a l'aigua lúdic i participatiu. Durant el dia, la fundació organitza concerts, tallers infantils i activitats variades per recaptar fons per a la investigació.

Torra ha volgut sumar-se a la iniciativa. "Tot el país està amb els malalts d'Esclerosi Múltiple. Ens mullarem avui i ens mullarem sempre", ha afirmat el president en l'acte central a la platja de Sant Sebastià de Barcelona. A més, els consellers també s'han mullat des de diversos indrets del país.

El "Mulla't per l'esclerosi múltiple" ha aconseguit al llarg d'aquests anys donar a conèixer la malaltia. Encara avui no se'n saben les causes i hi ha molta desinformació, però la situació de les persones amb esclerosi múltiple ha millorat al llarg d'aquests 25 anys. Aleshores no hi havia tractaments més enllà de la cortisona, però avui ja n'hi ha molts al mercat, tot i que encara queda molt camí per recórrer.

En total, han participat més de 110.000 persones en la 25a edició de la campanya solidària 'Mulla't', que ha recaptat 350.000 euros que es destinaran a millorar les condicions de la vida dels nens diagnosticats amb esclerosi múltiple, malaltia neurològica que no té cura.

A més hi han participat 620 piscines i més de 1.200 voluntaris de tot Catalunya i, per primera vegada, s'ha obert al mar, concretament a la platja de la Barceloneta de Barcelona, on s'han mullat per aquesta malaltia el president de la Generalitat, Quim Torra, i alguns consellers, a més d'altres autoritats i cares conegudes.