El president de la Generalitat, Quim Torra, ha acusat els comuns d'utilitzar la pandèmia del coronavirus "per fer politiqueria de baixa volada". "Potser és que el concepte de responsabilitat us queda encara massa lluny", els ha etzibat el cap de l'Executiu. 

 

La líder de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, havia assegurat prèviament en roda de premsa que "sembla una presa de pèl" que es digui que fer botellots és insolidari però es convidi els turistes a venir a Catalunya. També ha avisat que moltes de les festes a què feia referència el president estan protagonitzades per turistes. "La ciutadania ha de ser responsable però el Govern no pot enviar missatges contradictoris", ha retret.

Posteriorment, la líder dels comuns ha respost a Torra que "amb menys piulades condescendents, menys lliçonetes, més rastrejadors i més PCR al país li aniria millor". "Amb més antelació, no estaríem com estem: plens de gent que ha estat en contacte amb positius i no li han fet la prova. Aquesta és la seva responsabilitat", ha replicat.