Les sessions de control al president, Quim Torra, al Parlament no han baixat el to amarg després de la marxa d'Inés Arrimadas. Amb la diputada Lorena Roldán l'agror continua. I el president, que ha acusat el govern de l'Estat de "fotre" el boicot contra les empreses catalanes, no ha dubtat a tractar de vergonya i mentiders els líders de la formació taronja. Prèviament, en resposta al socialista Miquel Iceta, Torra ha emplaçat el govern de Pedro Sánchez a explicar quin és la seva proposta per Catalunya i "quins límits es marca el govern de l'Estat". "És l'hora de saber quina és la seva proposta", ha reclamat.

En el seu torn de preguntes al president, Roldán ha tirat en cara a Torra la fugida d'empreses de Catalunya, ha denunciat una campanya de boicot de l'ANC a empreses que no fan costat al procés, i ha emplaçat el cap de l'executiu a "sortir d'una vegada per totes de la seva república imaginària".

I Torra ha entrat al drap, conscient que la carregada contra Cs sempre es pot acabar convertint en un còmode titular. "Sap quin és el gran boicot? El boicot que va fotre el govern espanyol quan va ordenar la retirada de dipòsits de les institucions catalanes", ha denunciat Torra davant la sorpresa a l'hemicicle pel fotre que ha deixat anar.

A partir d'aquí, i mentre Roldán protestava des del seu escó, el president ha titllat de vergonya les intervencions de Cs i ha acusat el seu líder, Albert Rivera, de mentir -amb declaracions com les que li va sortir a desmentir el president francès, Emmanuel Macron-, a més de descriure com a fugats les baixes que està experimentant el partit. "Més que vamos a Ciudadanos, el lema és nos vamos de Ciudadanos", ha ironitzat.

Prèviament, Iceta havia demanat al president si estava d'acord amb la decisió del parlament de tombar la ILP sobre la declaració d'independència, i li ha reclamat que es comprometi a "actuar dins de la legalitat" malgrat que "en aquest moment la consigna més repetida sigui ho tornarem a fer".

Torra ha replicat que el seu govern respecta la voluntat popular i que "el camí a seguir és el que expressi en cada moment el poble de Catalunya". Ha recordat que malgrat que els catalans s'havien expressat de manera rotunda en les darreres eleccions, al Congrés i al Senat, dues institucions presidides per socialistes catalans, s'ha suspès els parlamentaris empresonats.

Així mateix, ha lamentat el tracte que s'està dispensant als presos polítics, traslladats en un transport de dos dies, que ha descrit com una "indecència monumental i una humiliació més". 

Colau i el capitalisme d'amiguets

L'enganxada de Torra no ha estat només amb Cs i PSC. També se les ha tingut amb els comuns quan la seva portaveu Jéssica Albiach ha denunciat que el Govern invertirà 120 milions d’euros per comprar els terrenys on s’instal·larà el Centre Recreatiu i Turístic de Vilaseca i Salou i li ha reclamat que paralitzi el projecte que ha titllat de “capitalisme d’amiguets”.

Torra ha replicat que el "capitalisme d’amiguets" és el que ha fet a Ada Colau alcaldessa de Barcelona, gràcies als vots de Manuel Valls finançat amb “fons voltors”. “S’ha acabat una certa edat de la innocència. Lliçons, les justes”, ha replicat el president.