El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest vespre que “tota la nació faci seva” la campanya presentada avui per l’entitat Òmnium cultural amb el lema #joacuso, perquè no ens hem de defensar de res, i hem d’acusar l’estat espanyol pel judici”. Torra ha afegit que "ens ho juguem tot en la resposta que col·lectivament aquest país sigui capaç de donar a aquest judici”.

Torra ha recordat Jordi Cuixart, com a president d'Òmnium, i ha afirmat que els independentistes "no s'han de defensar de res". A més, Torra ha explicat que ell havia estat president d'Òmnium i que per tant, podria ser ell qui estigués a la presó. 

El president ha reivindicat que "el país que volem és lliure, crític i que s’enfronti a les injustícies, sense sortir del carril de la democràcia, de la justícia i de la no-violència”. En el seu discurs, Torra ha conclòs que denunciarà "arreu del món la injustícia que es fa contra els presos i el dret d’autodeterminació. I puc anar pel món amb la bandera del diàleg i dels drets civil, la causa dels catalans és imbatible i tothom l’entén i ens dona suport”.

Torra ho ha dit en l'acte inaugural de Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019 on també ha celebrat la cultura i ha apuntat que "cal reivindicar-la".

Torra ha dit que denunciarà als Estats Units, a Europa o qualsevol racó de Catalunya la situació que viu el país. A més, ha demanat que cadascú sigui "baluard de les llibertats".

El president ha afegit que si arriba una sentència de l'1-O que no és l'absolució, caldrà respondre a un judici "contra la democràcia i el dret a l'autodeterminació" amb el mateix, "democràcia i dret a l'autodeterminació".