El republicà Alfred Bosch ja és conseller del Govern de la Generalitat. Aquest dijous el president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat el seu nomenament com a conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, en substitució d’Ernest Maragall. Bosch prendrà possessió del càrrec aquest divendres a les nou del matí, en un acte presidit per Torra que tindrà lloc al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

En un missatge a les xarxes socials, Torra ha donat la benvinguda a Bosch i ha agraït a Maragall la feina feta durant els sis mesos que ha estat al capdavant del Departament.

Per la seva banda, Bosch ha assegurat que afronta el repte "amb el màxim respecte i il·lusió" i ha defensat que "treballarem per fer que Catalunya sigui coneguda i reconeguda al món". En el seu primer missatge com a conseller també ha volgut tenir un record per l'exconseller empresonat Raül Romeva.

Finalment, Maragall ja s'ha acomiadat del seu equip a la conselleria assegurant que és un "extraordinari grup de servidors públics" i que ha estat un "privilegi". Maragall comença ara la cursa per aconseguir l'alcaldia de Barcelona, com a candidat d'ERC a les eleccions municipals del maig.

Afred Bosch (Barcelona, 1961) és doctor en Història per la UAB i ha exercit de professor en universitats i centres d’estudis de Catalunya i d’arreu del món. A més, ha publicat 17 títols, entre novel·la i assaig, pels quals ha estat distingit amb alguns dels premis literaris més prestigiosos en català, com el Sant Jordi, el Ramon Llull o el Prudenci Bertrana.

En l’àmbit institucional, ha estat regidor i president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona (2015-2018); vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i diputat i president del grup parlamentari d’ERC al Congrés espanyol (2011-2014).