El president de la Generalitat, Quim Torra, ha agraït aquest diumenge la tasca dels bombers que van treballar en les tasques d'extinció del foc d'Horta de Sant Joan de fa deu anys. El president, que ha encapçalat l'homenatge els bombers morts en aquest incendi, ha tingut unes paraules de record per a ells, assegurant que aquest diumenge era un dia per "recordar d'una manera molt especial a Jordi, Jaume, Ramon, David i Pau, que van perdre la seva vida, i en Josep, que va resultar ferit greu".

A l'acte d'homenatge també ha assistit el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Jordi Martin, així com familiars dels bombers de la unitat Graf que van perdre la vida.

També ha intervingut el bomber supervivent Josep Pallars, que ha demanat als polítics que mirin "més enllà d'aquests quatre o cinc anys que poguessin tenir de legislatura", i que facin polítiques a llarg termini, per a més de 20 o 30 anys.

"Tenim equip, tenim gent, tenim coneixement per posar això de relleu, i tant de bo poguessin ser vostès els que posin fonaments d'això que demanem", ha dit Pallars, apel·lant directament als polítics presents en l'acte.