El president del Govern, Quim Torra, ha fet una crida a no caure "en les provocacions, tot i que siguin ofensives", en relació a la nova manifestació convocada pel sindicat Jusapol aquest dissabte a Barcelona. El president ha reivindicat que Catalunya és un poble "radicalment democràtic" que defensa drets fonamentals com la llibertat de concentració o de manifestació.

"Si tenim la possibilitat d'èxit en la nostra lluita per la independència és fer-nos forts en allò que som, un poble demòcrata amb plena consciència de ser poble i que no caurà mai en les provocacions", ha reflexionat Torra, que aquest divendres ha visitat Verges (Baix Empordà) per mostrar la solidaritat del Govern per l'aparició de pintades amb símbols nazis a la població.

Sobre aquests fets, Torra ha reclamat a la "justícia espanyola i a la fiscalia" que actuï amb contundència contra els "escamots feixistes" que la nit de dimarts van fer pintades amb símbols nazis i insults contra el mateix president. En aquest sentit, Torra ha qualificat d'intolerables aquestes accions i ha afirmat que la Generalitat seguirà de prop la investigació.

Els Mossos d'Esquadra estan a punt de tancar l'atestat i preveuen enviar-lo als jutjats dilluns de la setmana vinent. Segons fonts properes al cas, hi hauria alguna persona identificada. Torra ha fet una crida a la unió del poble per repel·lir "qualsevol brot de violència".