El president de la Generalitat, Quim Torra, va advertir aquest divendres en l'acte de presentació de la candidatura de Junts per Catalunya (JxCat) a Lleida que assumirà "les conseqüències de ser el president de la Generalitat de Catalunya". Torra va demanar d'afrontar els propers mesos i les sentències del judici al procés amb l'"esperit de Junts per Catalunya, d'anar endavant, d'estendre la mà".

En aquest sentit, ha afirmat: "Hem tingut l'encert de fer les llistes més formidables que es poden fer. Que tinguem a Carles Puigdemont amb nosaltres ens ha de fer guanyar en el Congrés i en el Senat". Torra va lamentar que "mai no sabem a qui tenim al costat, però nosaltres sempre estem", per això, ha assegurat, "Junts per Catalunya és qui representa aquesta centralitat al país".

El president de la Generalitat també va recordar com va viure les 48 hores posteriors al discurs d'investidura de Jordi Turull just fa avui un any. El dia que es va frustrar la investidura de Turull, "el Parlament de Catalunya va tocar fons" i "no ens podem permetre errors com a aquest", va afirmar el president.

Torra també va voler recordar quan va pujar ell per primera vegada a realitzar el seu discurs i la majoria independentista de l'hemicicle va aplaudir la família de Turull present a la sala. "Només es va aixecar a aplaudir els familiars la part digna de l'hemicicle. La part que es va quedar asseguda és la que hem de deixar asseguda tota la vida. Aquestes eleccions són contra qui va votar el 155 i els hem de derrotar a les urnes, no es poden aixecar", va manifestar. Així mateix, Torra també va sentenciar que en aquestes eleccions "ens juguem la dignitat del país, el projecte de país, el futur dels nostres companys, el prestigi i l'honor de Catalunya".