El president, Quim Torra, ha mostrat aquest matí amb contundència la irritació amb la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, que l'ha acusat durant la sessió de control al Govern de protegir els violents. "Senyora Arrimadas, prou de mentides!", ha esclatat Torra.

Arrimadas havia reclamat en la seva pregunta al president que fes una crida pública "als seus amics dels CDR" perquè no es produeixin actes violents divendres amb motiu de la reunió del Consell de Ministres a Barcelona.

"Per descomptat, la crida és a la fermesa, la serenitat, el civisme, que no sortirem mai, mai, mai, com no hem fet, dels carrils de la no-violència, la democràcia i la justícia", ha contestat Torra que, ha emplaçat la formació taronja a no inventar relats de violència i a no seguir pel "camí de la irresponsabilitat". "El nostre poble no és violent, al contrari", ha insistit Torra mentre Arrimadas li mostrava imatges d'enfrontaments al carrer.

Aquesta resposta ha servit a Arrimadas per acusar el president de no atendre a la seva petició. "S'ha negat a advertir de la il·legalitat d'aquests actes i fer una crida perquè no es produeixin!", ha replicat a més d'acusar el president de mostrar amb la seva resposta que "protegeix, empara i blanqueja els violents". "Vostès estan animant els violents, que ataquin Espanya, mentre Sánchez li pidola una reunió", ha retret.

"Ja està bé d'haver d'escoltar aquests discursos falsos i mentiders. Estem per la via del diàleg, del respecte als drets civils, als drets humans, als drets socials i respecte a l'autodeterminació de Catalunya", ha replicat Torra visiblement irritat. El president ha tancat la seva rèplica assegurant la bandera de la democràcia, la justícia i la pau fa invencible l'independentisme.

També en el torn de resposta al popular Alejandro Fernández s'ha produït un moment de tensió quan el president ha titllat de gravíssimes i intolerables les paraules del líder popular Pablo Casado aquest mateix matí al Congrés i ha emplaçat el diputat popular a rebutjar-les "ara mateix".

Igual que ha fet amb Ciutadans, el president ha reclamat al PP que abandoni els "relats ficticis de violència", que han portat els líders independentistes a la presó i que "moltes vegades" han estat creats des del Parlament. A més, ha acusat els populars que "els interessa que divendres passi alguna cosa".

"Estic convençut que el poble de Catalunya actuarà amb la més gran fermesa i civilitat", ha replicat el president, que ha assegurat que "el Govern de Catalunya garanteix la seguretat i els drets fonamentals. Cada dia. El dret a la concentració i el dret a la llibertat d'expressió, és clar que sí".

En resposta a la líder del grup dels comuns, Jessica Albiach, Torra ha avançat que hi haurà una nova reunió de la mesa de partits el 8 de febrer vinent per donar continuïtat al diàleg social.