El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dijous al president del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, que respecti "almenys per un dia" el dol de les famílies. El president Torra ha fet la petició avui a les xarxes socials després que el president de l'última força política al Parlament de Catalunya hagi criticat que els Comitès de Defensa de la República (CDR) hagin organitzat un altre acte de record a les víctimes.

Albiol ha considerat la possibilitat que els CDR aprofitin l’ocasió de l'acte del 17-A per organitzar “un aquelarre separatista”. A més, ha advertit Torra que el responsable del que passi "serà el president de la Generalitat”. En aquest sentit, el president Torra ha respost: "Benvolgut, almenys per un dia, podria respectar el dol de les famílies i sumar-se a l’agraïment de tot un poble als seus servidors públics —alguns dels quals avui a la presó i altres de processats".

L'acte commemoratiu a les víctimes dels atemptats del 17-A serà demà i tindrà la polèmica presència del rei d'Espanya Felip VI, la presència del qual no ha agradat a una part de la societat catalana. En aquest sentit, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, entre altres personalitats, ja va anunciar que no hi assistiria. Tot i això, l'acte que ha molestat a Albiol ha estat la marxa d'homenatge a les víctimes que han convocat els CDR el mateix dia.