El president, Quim Torra, ha convocat el seu primer acte oficial a la Casa de la República de Waterloo on aquesta tarda es reunirà amb els consellers a l’exili Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret. Torra es reunirà amb els consellers l'endemà de signar el decret de nomenament del Govern on no figuren cap dels polítics exiliats i empresonats per tal de superar el bloqueig de Mariano Rajoy a la constitució del Govern.

La trobada està convocada per a les 16.30 hores i des de l'Oficina del President s’ha informat formalment que Torra atendrà els mitjans de comunicació en acabar la reunió. En la nota de premsa s’especifica que la trobada “amb els consellers exiliats” servirà per parlar sobre el nou Govern i per expressar-los “l’agraïment per la seva generositat i compromís amb el país”.

El viatge d’aquesta tarda serà el primer de Torra a Brussel·les des que ha assumit la presidència.

Torra sí que va viatjar a Berlín l’endemà de ser investit pel Parlament, per reunir-se amb el president Carles Puigdemont i, després de prendre possessió, va visitar els presos d’Estremera, Soto del Real i Alcalá Meco.