El president de la Generalitat, Quim Torra, ha desitjat aquest dissabte al matí "un molt bon Nadal i un molt feliç any 2019". "Ha de portar a la llibertat", ha afegit. Torra ha fet aquestes declaracions a l'acte dels Premis de Recerca Jove, que distingeixen 90 estudiants de 4t d'ESO, Batxillerat i cicles formatius que han elaborat 75 treballs d'investigació científica.

Torra ha dit que Catalunya és "referent en producció científica i atracció de talent tot i amb els recursos limitats per la dependència actual d'un Estat que hauria de respectar més la voluntat, el saber fer i la decisió de Catalunya". També ha recordat els presos i exiliats i els ha dedicat unes paraules.

"Sou el millor que tenim i aquest país confia en vosaltres", ha dit el president als joves premiats, i ha afegit que tenen "una responsabilitat en aquest país" i que les seves recerques "contribueixen a garantir l'excel·lència de Catalunya en el futur". Torra els ha dit que són "una mica la pedrera de Catalunya" i que han de tenir "un paper bàsic en el present i en el futur".