Movimento por España ha organitzat torns de vigilància al Valle dels Caídos per impedir que el govern de Perdo Sánchez retiri les restes del dictador Francisco Franco. D'aquesta manera, volen impedir que l'exhumació es faci "per la porta d'enrere" o "els agafi desprevinguts".

Segons informa El Confidencial Digital, des de la formació al·leguen que aquestes rondes de vigilància formen part d'una acció coneguda com Comités de Defensa del Valle (CDV). Pilar Gutiérrez, la líder del moviment, assegura que el seu objectiu és "defensar l'Estat de Dret" i "la voluntat popular" espanyola.

Els torns organitzats són de 8 hores dia i nit i es faran tant dins com fora del Valle. La durada del dispositiu serà, en paraules de Gutiérrez, "tot el temps que sigui necessari", fins que el govern "desisteixi" de la seva "malèvola, delictiva i espúria pretensió" de "robar" Franco.

Des de l'organització s'insta els seguidors a continuar apuntant-se com a voluntaris o com a retens que estan muntant amb gent que visqui a la zona "per estar alerta per sortir ràpid per si fa falta". A més, els equips de vigilància també realitzessin "serveis informatius" per explicar als visitants la seva acció.