El diputat d'Esquerra Republicana Toni Comín ha dit que "en cap cas" s'ha plantejat renunciar a l'acta de diputat. Ni ell, ni Carles Puigdemont.

En una entrevista a Els Matins de TV3 ha assegurat que es treballa per trobar un "consens còmode" amb la CUP i confia a "entendre's" amb els cupaires per formar "un govern efectiu de manera immediata". Sobre cap a on ha de caminar l'independentisme, Comín ha dit que "l'encert" és en "no crear falsos dilemes", i per això ha reconegut que "no s'han de fer promeses que no es puguin complir".

A banda de la seva continuïtat, l'encara diputat d'ERC assegura que l'independentisme hauria de corregir el seu argot en aquesta nova legislatura. "Una de les autocrítiques que s'han fet de l'etapa anterior té a veure amb el paternalisme", ha exposat el republicà, que ha assenyalat que "s'han de dir les coses pel seu nom".

El conseller ha apuntat que en aquesta nova etapa intentaran "l'equilibri entre l'ambició i no fer falses promeses. Cal ser més rigorosos amb el llenguatge".