L'eurodiputat electe Toni Comín ha criticat un article publicat a El Periódico on s’assenyala que la ultradreta flamenca dona suport a Carles Puigdemont i ha provocat la reacció immediata del seu autor, José Antonio Zarzalejos.

Comín ha confrontat, via twitter, les afirmacions contingudes a l’article ‘La crítica extradició de Puigdemont’ segons la qual el president a l’exili compta amb el suport de la ultradreta flamenca, amb un altre article, en aquest cas publicat a El Nacional.cat, on s’explica que fa uns dies el Parlament flamenc va condemnar per unanimitat la sentència contra els líders del procés independentista de forma unànime.

Atès que el parlament flamenc està format per set partits, només un dels quals és clarament d’ultradreta, el Vlaams Belang, mentre que el govern està controlat per la formació de centredreta N-VA (Nova Aliança Flamenca), i que la votació va comptar amb el suport de tots els partits, inclosos democristians, socialistes, liberals i verds, Comín ha deixat en evidència l’afirmació de Zarzalejos sobre el suport de la ultradreta a la causa catalana i per això l’ha acusat de desinformar.

Sense perdre el temps, Zarzalejos ha optat per respondre a la velocitat del llamp amb un cert to condescendent, tot assegurant que “està bé que el senyor Comín llegeixi la premsa barcelonina i concretament El Periódico i així es pugui anar fent una idea de les seves expectatives, gens favorables”.

En un segon tuit, el periodista ha persistit en la seva teoria assegurant que a Comín “li inquieta” el seu article i afegint per una banda que Flandes “és una regió, no un Estat de la Unió Europea” i, de l’altra banda, que “la majoria parlamentària flamenca és una de les més ultradretanes d’Europa”.

“Això li fa mal”, ha reblat Zarzalejos, que ha menyspreat d’aquesta manera la unanimitat de tot l’arc parlamentari flamenc.

"En què quedem?", ha afegit finalment Comín, reproduint una frase del periodista on expressava el seu "escepcticisme" que l'euroordre acabi bé.