El conceller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, ha demanat aquest dimarts a la ministra de sanitat, Dolors Montserrat, que sigui "una mica més concreta i rigorosa" sobre la proposta de revisar els trams més alts del copagament farmacèutic als jubilats. En roda de premsa sobre trasplantaments, Comín ha estat preguntat per l'actitud de la ministra: "Quan hi hagi proposta, hi haurà posicionament. La mateixa ministra a la tercera de les declaracions ha aclarit que no hi havia proposada, sinó que s'està estudiant".

No obstant això, en la línia de les afirmacions de la portaveu del Govern, Neus Munté, Comín ha demanat que sigui més concreta i rigorosa perquè "és una exigència que se li pot fer a qualsevol administració independentment del rang i del color".

Aquestes declaracions arriben en resposta, a les paraules d'ahir, ara ja matisades, de la ministra de sanitat, Dolors Montserrat, que va dir voler "ajustar" el copagament farmacèutic per als jubilats que cobren pensions més altes, en el tram de renda que va dels 18.000 als 100.000 euros. Menys de 24 hores després, tanmateix, ja ha fet marxa enrere i ha negat la intenció de fer-ho.

Després de fer un tuit negant les seves declaracions, aquest matí ha estat entrevista en TVE i ha volgut llançar un missatge de "tranquil·litat" per "no alarmar als pensionistes" i assegurant que a l'agenda del PP no és previst l'increment del copagament farmacèutic. Montserrat ha precisat que revisar els actuals trams no significa incrementar el copagament dels pensionistes amb les rendes més altes, sinó "potser que els baixis als que tenen menys".