Antoni Comín ha posat en valor el valor d’Europa per resoldre el conflicte català. Dalt de l’escenari del Parc de les Exposicions de Perpinyà l’eurodiputat ha recordat que l’Europa actual va néixer per salvar la democràcia, “per això el conflicte de Catalunya és clau per a Europa".

Així ha destacat la Europa ha reconegut que el conflicte català “no és un problema de Catalunya o d’Espanya, és un problema per a Europa com ho és Hongria o Polònia”. Comín ha afirmat que diputats de tots els colors i de tots els països “ens escolten molt atentament”. “Aquest és el camí que ens portarà a la victòria”.

L’eurodiputat ha col·locat l'origen de l'article 155 en el franquisme, i ha recordat que a la tardor del 2017 es va aplicar amb el suport del PSOE.

Comín no ha entrat a valorar, com ha fet Ponsatí, la via de diàleg engegada amb la taula entre governs, però ha destacat que la independència no es guanyarà només a les urnes. “ Haurem de fer més coses, sempre des de la lluita democràtica i pacífica. Caldrà més accions, compromisos i sacrificis”, ha reblat.