El director de Ràdio 3, Tomás Fernando Flores, és el nou nom proposat per dirigir RTVE de forma temporal. El PSOE l'ha considerat després de la polèmica generada amb l'anterior candidat, el periodista Andrés Gil, que ha renunciat a presidir RTVE. Gil va prendre la decisió en considerar que "es necessiten consensos més amplis" i enmig de la polèmica sobre que era afí a Podemos i la formació de Pablo Iglesias l'havia triat en rebutjar els socialistes a la directora de Público, Ana Pardo de Vera, i els podemistes vetessin al seu torn l'exdirector de 20 minutos, Arsenio Escolar

El periodista està molt vinculat al món cultural i, de fet, està al capdavant del programa de música electrònica Siglo XXI des del 1996. Ara, però, s'haurà de votar aquesta tarda al Congrés en sis votacions diferents. 

El seu nomenament dependrà ara de la majoria que el PSOE pugui obtenir aquesta setmana al ple del Congrés. En la votació d'avui no obtindrà els 2/3 de vots de la cambra necessaris i dimecres n’hi haurà una de segona on en tindria prou amb una majoria absoluta. El PSOE necessitarà per a aquesta segona volta el suport d’ERC, el PDeCAT i el PNB, però els republicans estan molestos per la negativa del PSOE a votar a favor de la seva moció per a un diàleg “sense condicions” podrien negar ara aquests escons.

Gil, de la seva banda, ha lamentat "el mal" que aquest procés ha pogut causar a RTVE, a la redacció del seu mitjà i a la seva família i ha agraït totes les mostres de suport que ha rebut. "A tots aquells que van creure fins al final en la meva persona per contribuir al fet que, des d'ara i per sempre, RTVE sigui de tots i de ningú", ha dit.

La resta de membres proposats per al Consell d'Administració, segons fonts socialistes, són els següents, que parteixen d'un acord amb Podemos i el PNB, al qual ERC no s'hi ha sumat, ni el PDeCAT tampoc.

Rosa María Artal Martínez (proposada per Podemos)

Víctor Sampedro Blanco (proposat per Podemos)

Cristina Fallarás Sánchez (proposada per Podemos)

Juan José Baños Loinaz

Concepción Cascajosa Virino

Tomás Fernando Flores

Isabel Cerrada Escurín

Fernando López Agudín

Josep-Lluís Micó Sanz

Juan Tortosa Marín