Arran d'uns comentaris a Facebook l'any 2017, carregant contra Déu i la Verge Maria, l'actor Willy Toledo ha acabat avui declarant davant d'un jutge. Malgrat que la fiscalia demana absoldre'l, l'Asociación de Abogados Cristianos s'ha presentat com a acusació.

Abans d'entrar a la sala, Willy Toledo s'ha reafirmat amb el que va escriure en aquesta xarxa social fa tres anys: "Soc ateu i em cago en Déu i la Verge cada dia i ho faré cada vegada que se'm caigui un plat al dit gros del peu i em faci mal". I avisa, per si no quedava clar: "Seguiré dient tot el que em surti de les orelles dir".

Per Toledo, aquest judici és necessari i sobretot ha subratllat que es faci públic perquè "tothom senti que en aquest país es persegueix gent per delictes d'opinió i d'ofensa contra els religiosos, o sigui per blasfèmia". A la contra, el que l'actor considera que l'ofèn són els "homòfobs, els racistes, els masclistes", però assegura que, malgrat tot, ell no ho va "denunciant".

Amb el seu estil directe i clar de parlar, també ha assegurat metafòricament que es "beu la santedat i la virginitat de la Verge Maria". A l'altra banda, Toledo es troba amb una associació d'ultradreta i catòlica que, segons ell, l'acusa de ser "un puto roig de merda" i considera que ho és amb tots els honors. Titlla aquesta associació de voler "perseguir els qui no són cristians, precisament el contrari del que deia Jesús".

Toledo també ha aprofitat per carregar contra aquells mitjans de comunicació que publiciten el partit d'ultradreta Vox: "Em sento ofès cada dia de la meva vida, quan porteu un membre de Vox a tirar el seu discurs d'odi, homòfob, classista, etc".

A la sortida dels jutjats, i després de declarar, Toledo ha fet un resum de la seva citació: "Ha quedat ben clar que tot això és una farsa, només pot existir una sentència absolutòria perquè és un acte de llibertat d'expressió". També ha explicat que aquesta associació cristiana ha portat un testimoni, d'una altra associació, Musulmans per la Pau, per declarar que s'havia sentit ofès amb un text de Toledo. Tot i que, segons l'actor, aquest testimoni no s'havia llegit ni el text del qual parlava i desconeixia la causa. A Toledo també l'acusen d'obstrucció a la justícia.