El toc de queda que està estudiant el Govern de la Generalitat per combatre el coronavirus aniria de les 23 hores de la nit fins a les 6 del matí, segons ha pogut saber ElNacional.cat. Aquesta és la previsió amb què treballa el Departament d'Interior, amb la voluntat de mantenir un horari compatible amb l'activitat cultural i és la proposta que l'executiu ha exposat als grups parlamentaris en la trobada que han mantingut després de la reunió de Govern.

Amb tot, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu en què s'ha decidit sol·licitar l'estat d'alarma, el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, han evitat avançar en què consistirà aquesta limitació de la mobilitat nocturna.

Budó sí que ha admès que la franja de 23 a 6 hores és la que el Govern considera més comuna, però ha insistit que serà el Procicat, en una reunió extraordinària que es podria convocar demà mateix, qui decidirà la franja horària que abastarà les restriccions.

El toc de queda es podrà aplicar a partir del moment en què el govern espanyol accepti la declaració de l'estat d'alarma que ha demanat la Generalitat, junt amb altres comunitats com el País Valencià o Euskadi.

La declaració de l'estat d'alarma té una durada de 15 dies, cosa que obligaria a una nova pròrroga si es pretén que tingui un abast més prolongat.