El Govern ha comunicat als grups parlamentaris que demanaran la declaració de l'estat d'alarma a Catalunya, per tal que de poder adoptar mesures com el toc de queda per respondre a la crisi provocada pel coronavirus. L'executiu ha confirmat als grups que la primera mesures que posarà en marxa és la limitació de la mobilitat nocturna abans de fer pública la decisió en roda de premsa.

El vicepresident, en funcions de president, Pere Aragonès, ha encapçalat la trobada virtual amb els grups, a la qual han assistit també la conselleres de Presidència, Meritxell Budó, i de Salut, Alba Vergés, a més del conseller d'Interior.

reunio toc de queda Govern grups Jordi Bedmar

Els membres del Govern s'han reunit amb els grups en una trobada digital / Ruben Moreno

Aragonès ha admès que les mesures adoptades pel Govern són excepcionals i s'ha compromès a exercir-les des d'un "inequivoc compromís democràtic", més tenint en compte que es tracta d'un Govern en funcions.

Ha garantit el compromís de reforçar la transparència i la comunicació amb tots els grups polítics del Parlament, amb compareixences periòdiques davant de la Cambra catalana.