El capità del Barça Leo Messi s'ha convertit en un dels protagonistes de la roda de premsa d'avui del Govern a causa del dinar que va organitzar a casa seva per conjurar l'equip de cara a la recta final de la Lliga​. La referència al jugador blaugrana no obeïa a les possibilitats del Barça en la competició, sinó al fet que aquesta cita es va saltar la restricció per combatre el coronavirus que limita les reunions a sis persones.

Això ha provocat, segons ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que l'agència de Salut Pública hagi decidit estudiar el cas. Segons Budó, s'ha informat al Club blaugrana i els propers dies aquest òrgan decidirà "com procedir".

Exemplaritat

Això no obstant, el Govern ha volgut anar més enllà davant la polseguera que ha aixecat la notícia, i el vicepresident, Pere Aragonès, ha fet una apel·lació directa al crack del Barça. "Volem fer una crida a tothom, no només a complir les mesures, sinó també a aquelles personalitats que tenen projecció pública a fer-ho de manera més intensa perquè genera una cert exemplaritat", ha reclamat.

 

Tot i que avui el Govern ha anunciat la decisió d'aixecar el confinament i el toc de queda, el dinar de Messi, al qual, segons algunes informacions, haurien acudit també les parelles dels jugadors, ha estat el tema que ha provocat més interès en el capítol de preguntes en castellà on s'ha demanat nombrosos aclariments.

"En un moment en què fem un pas endavant per flexibilitzar sempre hem d'actuar amb exemplaritat especialment les personalitats públiques, que són un exemple per a molta gent", ha insistit Aragonès davant les repreguntes.

El dinar a casa de Messi s'hauria celebrat aquest dilluns, segons va avançar el diari Marca, que va explicar que el jugador blaugrana havia convidat tota la plantilla a un asado. Tots els jugadors van acudir a la cita després d'acabar l'entrenament del matí a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Tot i que el Govern ha anunciat avui l'aixecament del toc de queda i el confinament territorial a partir del dia 9 de maig, en què acaba l'estat d'alarma, les restriccions de les reunions a 6 persones continuaran vigents.

 

A la imatge principal, Leo Messi en una imatge d'arxiu / Efe