Semblava que una altra vegada el Barça anava pel bon camí, però ara s'ha ficat en un nou embolic. El dinar de germanor que va organitzar ahir Leo Messi a casa seva, i en el qual es va reunir amb la resta de la plantilla del primer equip blaugrana, ha provocat moltes crítiques i les corresponents investigacions per part de la Lliga i del Govern de la Generalitat.

Aquest dilluns al migdia, després de l'entrenament del primer equip, tota la plantilla i algunes parelles dels futbolistes es van reunir a casa de Messi per fer grup abans de les últimes setmanes de Lliga. Era un dinar de conjura per fer pinya i així seguir lluitant amb més unió per aconseguir el doblet. Però aquest dinar els pot sortir car.

Jordi Alba Leo Messi De Jong Dest Pedri Barca Valencia celebracion EFE

Els jugadors del Barça celebrant un gol contra el València / EFE

El Govern estudia el dinar

La Lliga i el Govern han fet un pas endavant després d'aquesta trobada amb més de vint persones per si han infringit la llei. Les mesures anti-Covid són les que són per a tothom, inclosos els jugadors de futbol. I ara s'està estudiant si s'han saltat les normes.

Segons ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, l'Agència de Salut Pública ha decidit estudiar el cas. Segons Budó, s'ha informat el Barça i els pròxims dies aquest òrgan decidirà "com procedir". També perquè les trobades a domicilis particulars estan limitades a només sis persones. La Generalitat haurà de decidir si obre un expedient a Messi i als futbolistes, que haurien d'aclarir què van fer en aquesta trobada si finalment se'ls obre un expedient.

Messi FC Barcelona

Leo Messi durant un entrenament del Barça / FC Barcelona

Expedient de la Lliga

Pel que fa a la Lliga, l'ens que controla el futbol espanyol, ja ha obert un expedient al Barça per aquest dinar, tal com ha avançat la Cope. El motiu és que els jugadors blaugrana s'han saltat el protocol Covid-19 marcat per la mateixa Lliga, que considera que els futbolistes han trencat la bombolla i que no han seguit les indicacions marcades.

El Barça, però, no sabia res del dinar, ja que no era res organitzat pel club. A més, defensen que els futbolistes són un grup bombolla, també tenint en compte que passen PCR setmanals.

Gerard Piqué cotxe EFE

Gerard Piqué dins del seu cotxe / EFE

Més enllà d'alguna possible sanció, el proper objectiu del Barça és imposar-se el proper dissabte en el partit de la Lliga Santander contra l'Atlètic de Madrid. Duel decisiu del Barça al Camp Nou per decidir l'últim títol que tenen en joc.

 

 

Imatge principal: Leo Messi al seu cotxe / EFE