Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha alertat que el metro tornarà a patir "importants afectacions" dilluns 29 d'abril, a causa d'una nova jornada d'aturades parcials convocades pel comitè d'empresa del suburbà per protestar per la gestió de la crisi de l'amiant.

El Departament de Treball de la Generalitat ha decretat uns serveis mínims per fer front a la vaga de dilluns, que TMB considera que no permetran garantir el dret a la mobilitat de la ciutadania en les franges de màxima afluència de viatgers.

En un comunicat, TMB detalla que els principals problemes es produiran entre les 06.00 i 10.00 del matí i entre 16.00 i les 20.00 hores, ja que coincideix amb les hores d'entrada i sortida dels centres de treball. A més, entre les 21.35 i les 23.35 hores, els intervals d'espera dels combois podrien superar els 60 minuts. Els serveis mínims seran del 40% en les hores puntes i del 20% a la resta de franges horàries.

TMB lamenta els perjudicis que provoquen les aturades als ciutadans, que faran front dilluns a la sisena jornada de vaga en el metro del començament d'any ençà.

L'últim dia de vaga, el passat 8 d'abril, les aglomeracions de viatgers a les andanes, els combois atapeïts i les llargues esperes van marcar la jornada en les hores puntes. Els treballadors exigeixen a la direcció de TMB que assumeixi la seva responsabilitat davant la problemàtica de la presència d'amiant, material perjudicial per a la salut, a les instal·lacions del metro.