Enrique Área Sacristán, tinent coronel d'Infanteria, ha defensat "indubtablement" la necessitat d'una intervenció de l'exèrcit "en el cas que els polítics desisteixin del mandat constitucional que fixa com a innegociable la unitat d'Espanya".

En una entrevista en Alerta Digital, el militar recorda que "els exèrcits són garants de la unitat d'Espanya i actuaran quan rebin l'ordre d'actuar". "Fora de la llei no hi ha obediència deguda", assegura Sacristán.

Encara així, també contempla l'opció d'actuar sense ordres del govern espanyol "quan no es respecti l'article 8è de la Constitució", article que recalca la missió de l'exèrcit de "garantir la sobirania i independència d'Espanya, defensar la seva integritat territorial i l'ordenació constitucional".

Sacristán també assegura que està disposat a "donar fins a l'última gota" de la seva sang per Espanya, "la terra que em va veure néixer, la terra que va veure néixer els meus avantpassats", afegeix. El tinent coronel també diu estar disposat a establir un servei militar que consisteixi en un "sistema de reclutament mixt en què s'adoctrini en la disciplina individual i l'amor a Espanya a tots els joves".