El diari nord-americà The Wall Street Journal ha interpretat que la manifestació de la Diada, a la qual ha assistit un milió de persones, és tot un advertiment a Espanya que molts catalans volen la independència. I ha apuntat en aquest sentit que serà tota una "prova" per al president espanyol, Pedro Sánchez.

"Centenars de milers de manifestants s'han reunit aquest dimarts a Barcelona en un intent de donar una nova empenta a l'intent de separar-se d'Espanya, un senyal de l'incontrolable xoc polític al qual s'enfrontarà el recentment nomenat president del govern espanyol", ha indicat.

Al seu entendre, la manifestació independentista ha estat tot "un recordatori massiu a Pedro Sánchez, en el sentit que molts catalans no han abandonat l'objectiu d'aconseguir la independència, malgrat un intent fallit de separar-se de la resta d'Espanya la tardor passada".

"Malgrat el canvi de to de Sánchez, segueix l'enfrontament entre Espanya i la seva comunitat més inquieta. El senyor Sánchez insisteix que no autoritzarà cap referèndum sobre la independència de Catalunya i ha assenyalat que les autoritats respondran a qualsevol referèndum no autoritzat agafant un altre cop el control temporal del govern autonòmic", ha indicat.