El diari britànic The Times s'ha expressat amb molta contundència en el seu editorial, que ha titulat "El Madrid maldestre". El rotatiu considera que el govern espanyol té l'oportunitat de recuperar "part de la reputació que va perdre en el groller intent d'aixafar la rebel·lió independentista", tot i que assegura que Madrid haurà de demostrar que els comicis del 21 de desembre són transparents.

En la mateixa línia, The Times creu que tot i la insistència del govern espanyol per mantenir una "Espanya unida sense cap canvi, s'ha de preparar per demostrar que Catalunya pot obtenir una autonomia considerable dins de l'Estat".

D'altra banda, l'editorial exposa que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha d'estar preparat "perquè aquestes eleccions es qüestionaran fins que tots els actors polítics hi puguin participar sense limitacions", i apunta que "seria intel·ligent deixar que ho fessin", en referència als presos polítics que encara són a Madrid. 

Finalment, sentencia que el govern de Rajoy ha de posar fi a les tàctiques de mà dura "perquè beneficien el vot independentista". A més a més, The Times demana que el president del Govern, Carles Puigdemont, pugui tornar a Barcelona sense impediments i que Junqueras surti de la presó. Per acabar, el diari indica que Mariano Rajoy "va estar encertat en convocar aquestes eleccions, sempre que se celebrin de manera justa".