El diari The New York Times ha advertit que Vox predica "valors arrelats en la monarquia espanyola", i cita entre ells les corrides de toros, la reivindicació de Gibraltar i els enclau espanyols de Ceuta i Melilla.

"Vox predica valors conservadors arrelats en la monarquia espanyola i en el catolicisme romà [espanyol], incloent l'eliminació del dret a l'avortament. Defensa les corrides de toros i altres tradicions espanyoles, i reivindica que Espanya recuperi el control de Gibraltar, el territori a l'extrem sud del país que ha estat britànic des del 1713. El partit també vol aixecar murs al voltant de Ceuta i Melilla, dos enclavaments espanyols al nord d'Àfrica, per aturar els immigrants il·legals que intenten escalar les tanques a la frontera", assenyala.

NYT

En un reportatge titulat El partit ultra i antiimmigrant Vox es fa un lloc a Espanya, el diari adverteix de la creixent influència d'aquesta formació "nacionalista espanyola". "Quatre dècades després de la transició de la dictadura franquista a la democràcia a Espanya, l'extrema dreta del país ha tornat a trobar veu en el partit nacionalista i antiimmigrant Vox", indica.

El diari recorda que Vox és una idea del seu líder, Santiago Abascal, "que va trencar amb el PP l'any 2013 i que fa gala de dur una pistola Smith & Wesson amb llicència".

Segons The New York Times, Vox està gaudint ara del seu nou paper de frontissa a Andalusia, "on el seu suport és necessari per garantir un nou govern de coalició de dretes".