El diari The New York Times i l'emissora BBC han ridiculitzat avui l'Armada espanyola pel cas dels submarins que no podien flotar i que després ha resultat que no cabien al port de Cartagena, on estaven destinats. La informació ha coincidit amb una peça descarnada que ha fet la Deutsche Welle, la televisió alemanya adreçada a l'exterior, el mateix dia que el jutge Pablo Llarena ha carregat contra el Tribunal d'Schleswig-Holstein.

Segons The New York Times,  els submarins "primer no podien surar, i ara no poden atracar". "El nou submarí de l'Exèrcit espanyol ha estat ple de problemes d'enginyeria i de sobrecostos durant la seva fabricació, i el govern espanyol acabarà gastant-hi milions més del que havia planejat per al projecte", ha assenyalat. "Navantia, el constructor naval controlat per l'Estat que va ser contractat pel govern per construir el submarí, no ha pogut ser localitzat per tenir la seva opinió", indica.

La BBC detalla que un exfuncionari espanyol ha explicat que algú va posar un punt decimal en el lloc equivocat, i que després "ningú no va fer atenció per revisar els càlculs".