El diari britànic The Independent ha indicat que amb l'elecció avui del nou president del Parlament, Roger Torrent, i la confirmació de la majoria independentista a la Mesa, "Catalunya està més a prop per escollir el president a l'exili, Carles Puigdemont". Tot i això, el rotatiu adverteix que el procediment no serà fàcil.

"El moviment independentista a Catalunya ha recuperat sense dificultats el control del problemàtic Parlament de la comunitat, quan aquest dimecres s'ha reunit per primer cop des de les eleccions de desembre, però els seus intents d'escollir el líder nacionalista Carles Puigdemont com a president a l'exili probablement no seran tant senzills". Recorda que el president espanyol, Mariano Rajoy, s'oposa totalment a aquest nomenament, i que vol recórrer-lo.

The Independent reconeix que la sessió d'avui ha estat molt més tranquil·la que els plens parlamentaris de la tardor passada, però adverteix que es manté el conflicte. "Els vuit escons buits en la bancada nacionalista ha estat un poderós recordatori dels grans desafiaments subjacents que afronta aquest Parlament en una comunitat on el suport a favor i en contra de la independència està dividit de forma quasi igual", insisteix.