El setmanari The Economist s'ha mostrat alarmat per la deriva a la dreta que estan experimentant els polítics espanyols, especialment Cs, com a reacció al procés independentista. "Fins on arribaran?", es pregunta el mitjà britànic, gens simpatitzant del catalanisme.

The Economist es mostra especialment preocupat per la deriva que ha iniciat Cs, a qui veia com un partit liberal, després de pactar amb el partit ultra Vox a Andalusia. 

The Economist

"Rivera ha fet el primer tret de campanya rebutjant d'entrada pactar amb el PS de Pedro Sánchez, primer ministre des del mes de juny, a qui acusa d'ignorar la Constitució en les negociacions amb els independentistes catalans. En fer-ho, Rivera intenta definir el caràcter de les eleccions generals del 28 d'abril. Es tractarà de la unitat d'Espanya i serà una pugna entre els socialistes d'una banda, i el bloc de tres caps de dretes més enllà del centre amb els quals s'ha alineat Cs, amb el PP i Vox, el nou partit ultraconservador", assenyala.

The Economist considera que Cs té dues ànimes, una centrista i una altra nacionalista espanyola, i que això explica la deriva cap a la dreta. La conclusió és que al seu entendre Ciutadans té una pugna interior per veure com es defineix.