Un dels manifestants que surt darrere del periodista de La Sexta José Yélamo en el polèmic vídeo de la Diada ha confirmat que el reporter els va "incitar a cridar" en començar la connexió en directe. Oriol Figueras Bolet, que apareix a la dreta de les imatges amb una samarreta negra sense mànigues, ha afirmat en declaracions a Mèdia.cat que quan el periodista va rebre l’avís que entrava en directe, va comunicar-ho als manifestants que tenia al darrere dient-los que, si volien fer soroll, aquell era el moment.

Segons Figueras, el reporter va preguntar al control minuts abans de connectar en directe què volien que aparegués darrere seu a la pantalla. El testimoni diu que era conscient que van donar la imatge que La Sexta cercava i afirma que va sentir-se manipulat, i que per això va adoptar una posició histriònica.

Figueras també ha desmentit el reporter a la xarxa, i ha precisat que aquest va dir als manifestants: "Nois, soroll que comença el directe". Ha desmentit que existís cap mena d'agressió.

Segons la versió del testimoni, minuts abans els manifestants havien cridat el "premsa espanyola manipuladora", però quan s'anava a fer el directe la situació estava tranquil·la.

Aquest és el polèmic vídeo que ha estat acusat de manipulació periodística.

I aquí podeu veure l'actuació histriònica d'Oriol Figueras Bolet, per no seguir la petició de La Sexta.