L'advocat escocès de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, ha denunciat públicament el tracte rebut per la sanitat de la Gran Bretanya. Explica el seu cas personal: el seu pare de 82 anys es va trencar dos ossos de la pelvis i va ser ingressat en un hospital. En comptes d'atendre'l immediatament, la demora va arribar fins al punt que "durant hores acumulava la seva pròpia orina i femta" i confessa: "La meva mare de 71 anys va haver d'acabar netejant-lo i alimentat-lo" des del mateix llit de l'hospital per no ser atès. 

Anwar lamenta que els auxiliars presents "ignoressin" en una dura crítica a l'NHS, el Servei Nacional Públic del Regne Unit. La inoperència que Anwar posa sobre la taula fins i tot diu que va fer perillar la vida del seu pare, els fets van produir-se la tardor passada. I per tot plegat, l'advocat de Ponsatí té "el cor trencat".

La sanitat pública britànica és la segona preocupació més gran per la ciutadania, només per darrere del brexit. El 77% dels pacients són atesos dins les primeres quatre hores d'ingrés, un 23% restant poden superar aquesta espera. I les cirurgies planificades també han retardat el seu dia d'operació.