La web d'enquestes Electomanía ha publicat aquesta tarda la seva enquesta electoral sobre unes eleccions al Parlament, que preveu una forta pujada de JxCAT fins al punt que iguala ERC, en comparació al que va pronosticar al mes de novembre. Ara JxCAT està en els 31 escons (en puja 7 en comparació a fa tan sols dos mesos), els mateixos que ERC (que en baixa 3). La formació d'Oriol Junqueras és la que més retrocedeix des del novembre, i JxCAT la que més recupera terreny.

En tercera posició se situaria el PSC, que puja 2 escons des del novembre, i arriba a 27 diputats. A continuació quedaria el PP amb 11 (+1), seguit per En Comú Podem amb 10 (0), i la CUP amb 10 (-3). Cs es quedaria amb 9 (0), i Vox entraria al Parlament català amb 6 (-4).  

electromania

electromania 2

enquesta electomania

Electomania també ha analitzat el mapa electoral a nivell municipal, i apunta que hi ha una recuperació de terreny de JxCAT, especialment a les comarques de Girona i de Lleida.

electomania

Electomania ha elaborat els resultats a partir d'una mostra de més de 1.500 respostes a Catalunya fins a avui mateix, una mitjana d'enquestes prèvies i resultats històrics previs. Ha precisat que encara que el sondeig ha finalitzat avui, gairebé tot ell és anterior a la compareixença del president Quim Torra, i que per tant es desconeix quin impacte pot tenir.

Amb aquests resultats seria possible tant una majoria independentista (72 diputats) com un tripartit ERC-PSC-Comuns (68).